Nu levlar vi upp chipsprovandet!

Gårdagen spenderades mest i DMZ. Den demilitariserade zonen mellan Sydkorea och Nordkorea. Det var en surrealistisk och märklig upplevelse. Den sydkoreanska delen, som vi var i, byggdes upp som utbildning (och propaganda, men det säger man inte högt) för den generation sydkoreaner som aldrig upplevt ett enat Korea.

Numera är det mest turister som åker dit. Kriget har blivit ett turistmål. Det kan man skriva långt och länge om, och om vad det här kriget har gjort med tiotusentals familjer kan man skriva ännu längre om.

Eller så konstaterar man att Minior har hökögon och att hon hittade Pringles i en av de otaliga souvenirshoparna.

Junior och jag har delat rum, så vi chipsprovandet.

Sweet mayo cheese var ett blekt meh. Som majjo utan kryddor. Vilket det ju var. Inte äckliga. Bara nivån tristare än vanliga Pringles.

Sen gick åsikterna isär. Jag blev alldeles till mig i trasorna av Butter Caramel, nästan lika goda som Honey Butter häromdan, med konsistensavdrag för Pringles pressade mos, vilket gör dem lätt sandiga. Men så är ju alla Pringles.

Junior föredrog Cheeseburger. De hade en hög och tydlig smak av McD:s cheeseburgare inklusive senap och saltgurka. Mycket bra tycker jag också, men få saker klår smaken av butter scotch enligt min mening. Lite oavsett vad det är som smakar så.

Inatt åker vi hem. Fyra veckor har vi varit iväg och de har varit sprängfyllda av upplevelser ich känslor. Sista dagen tillbringade Junior och jag på marknaden igen och på 7/11 hittade vi mer chips när vi köpte lunch.

Det här kan vara en smak surrealistisk i paritet med vita choklad-pringles som bara smakade wienerbröd.

De här smakar Gröna Jättens burkmats värmda med smör. Nu är det varmt här, men chipsen var ju inte så varma. Däremot smakar de alltså varm majs. Ytterst märkligt men inte helt oävet, även om jag saknar den utlovade osten.

Om inget oväntat inträffar på Inceon ikväll så får vi nog anse den här chipsprovarresan över. Eller vänta… det kanske inte var huvudsyftet med semestern?

4 reaktioner på ”Nu levlar vi upp chipsprovandet!

  1. Är inte det alltid huvudsyftet med era semestrar?
    Hur som, det är intressant att chipssmaker kan varierar så mycket, jag kan inte låta bli att undra hur de kommer på allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s