Är ni mutbara?

Jag är jätteglad för mina läsare.

Jag är ännu gladare för dem som kommenterar. Bloggen blir inte det den ska vara utan en tvåvägskommunikation. Utan er som kommenterar känns det mer som om jag kör stand up comedy i en stängd garderob. Inte ens mössen lyssnar, typ.

Därför tänkte jag kolla om ni är mutbara.

Häromdan skickade jag ett granntanten-armband till Vic. Hon gillade det och det var kul för det var det som var förhoppningen. Det visade sig att hon lyckades skrämma en hel del av sina läsare till att kvida fram att de också gillade det. Så nu tänkte jag kolla om ni också gör det.

Såhär såg det ut:

vic

Nu är just de där isblå pärlorna slut, men det där är en Granntanten-design. Typ. Det finns bara ett armband/halsband av varje sort. Örhängen brukar jag göra två likadana. Alltså blir det någon annan färg, eventuellt kan man till och med få önska inriktning på färgen. Så precist som ”isblå” vet jag inte om jag fixar igen.

Så nu tänkte jag såhär. Det här blir en knepig variant av tävling, för det kräver en del av er, men förhoppningsvis tycker ni att det är värt det.

Tävlingen pågår i tio dagar, dvs från och med idag, till och med tisdagen den 15 april. Den som helt enkelt *host* är bästa kommentator här inne under den tiden, får ett specialgjort armband.

Hur blir man då bäst kommentator? Jag ser tre parametrar: 1) Man kommenterar ihärdigt. Fast jag går inte på att man gör tio svar på varje inlägg, det måste vara seriöst kommenterande. 2) Man skriver – någonstans i kommentarerna under dessa dagar – en fin och möjligen hjärtknipande men framför allt uppriktig anledning till varför det är just man själv som ska vinna armbandet. Och 3) man får bonus om man länkar och därmed lurar hit fler arma stackare. Det kan vara fiffigt att lämna sin egen blogglänk då så att jag kan kolla – vem vet, ni kanske vinner egna nya läsare på köpet?

Nu är det så att livet inte är rättvist och juryn består av mig och Vic och vi kommer att bedöma vem som är bäst. Det betyder att man inte vinner på flest antal kommentarer eller flest antal länkar, för jag är helt allergisk mot såna tävlingar där man kan mygla sig till vinster (/hälsningar hon som torskade i Sveriges vackraste hus fast alla andra hus var skitfula för att många fulröstade). Man vinner på engagemang.

Blev det för krångligt eller är ni på?

Hur många vill ha ett Granntanten original innan sommaren?

37 reaktioner på ”Är ni mutbara?

 1. Eftersom jag ändå tittar in minst en gång om dagen så hänger jag på. Och varför jag skulle vinna? Därför att det är inge roligt att vara avundsjuk på Victorias armband. Hade tänkt be dig göra ett armband i klarblått till mig. Om jag inte vinner så återkommer jag. 😀 Länkar gör jag nästa gång jag skriver ett inlägg på min blogg. 😉 Tror jag ska lura hit några från Fb också.

 2. Jag är mest glad för att det gjorde att jag hittade hit.
  Kommer tillbaka och sitter gärna i garderoben med mössen och blir underhållen 🙂
  Mycket trevlig och välskriven blogg.

 3. Eftersom jag ändå hänger här flera gånger om dagen för att vara säker på att inte missa någon av dina skrivna pärlor så är det klart att jag vill vara med i tävlingen!
  Och jag kan rabla många, bra, anledningar till varför just jag borde vinna!
  1) Jag var ju med när Victoria och du pratade om dina smycken i Bromma Blocks (alltså är jag ju liksom lite delaktig. Tycker jag, då …)
  2) Jag har redan länkat till dig från min blogg, och gör det gärna igen! (min blogg hittar ni på http://www.imitthuvud.com)
  3) Dina smycken skulle göra sig väldigt bra på mig! (säkert mycket bättre än på alla andra! Host harkel)
  4) Jag skulle bli JÄTTEGLAD om jag vann (bara en sån sak!)

  Vill du ha fler bra anledningar så kan jag säkert komma på fler om jag bara få lite tid på mig!

 4. Jag är här inne minst en gång om dagen och tittar om det finns något nytt inlägg. Jag är inne på Vickans oxå och satt och beundrade hennes nya armband. Du har talang. Och tålamod. Två saker jag saknar. Jag hade gärna vunnit. I samma färg med. Men om den nu är slut så hade samma sorts färg men lila varit vackert. Som islila. Typ 😊

  • Jag MÅSTE lära mig att lägga en länk till Bloglovin. Har du testat att använda den tjänsten? Jag skulle aldrig palla att hålla alla typ 200 bloggadresserna jag följer i huvudet och vilken tid det skulle ta att knappa in allihop varje dag. Med Bloglovin får jag upp allt nytt skitsmidigt. Utom I mitt huvuds blogg som vägrar fastna där…

   (Tålamod har jag INTE. Ni är grundlurade.)

 5. jag är så stolt ägare till två granntanten alster men man kan aldrig få för många 😀 dessutom har jag ju inget armband bara världens härligaste sjal och ett snyggt halsband

 6. Hur snygga dina smycken än må vara. Och hur mycket jag än skulle vilja vinna ett sätt, så just nu skulle jag nog ändå vilja att om jag vann att det gick till Mona’s universum. Dels har hon det jobbigt just nu och dels älskar hon allt med bling bling och smycken särskilt. Bättre anledning än så kan man inte få!
  (För övrigt skulle dina smycken passa mig minst lika bra som I mitt huvud 😉 Det är hon som lurade hit mig.För att inte tala om hur tjusig jag skulle vara på ledningsgruppsmötena med dem på, )

 7. Fast dom gör du ju bara till extra speciella personer det vet jag ju redan, den har värmt mig varje dag hela vintern och varje gång jag tar på mig den är det som jag får en varm kram av dig 😀

 8. Hmm försökte lämna en kommentar innan. Den ville tydligen inte vara med 😦
  Gör väl ett nytt försök.
  Hur snygga dina smycken än är och hur väldigt snygg jag än skulle bli med dem på. (Tror tom att jag blir snyggare i dem än ”I mitt huvud”. )
  Tycker jag nog att Mona’s universum behöver dem bättre. Dels har hon haft det bättre än nu och dels älskar hon allt med bling bling och smycken i synnerhet. Så skulle jag vinna så vill jag att hon får dem. Hon behöver lite uppmuntran.

 9. Där fick du igång dom – fast jag tycker precis som Victoria skrev att du borde stängas in 24/7 och ägna dig åt det där. Och jag är ute direkt, för jag kan inte länka med den här modääärna datorn jag haft i snart ett år. Och jag är djupt förälskad i örhängena snarast, kanske inte blått, annars VAD SOM HELST. Lite desperat låter jag va?

  • Lite faktiskt. *s* Och man är inte diskad för att man inte kan länka, jag blir stollig på såna tävlingar där man MÅSTE olika saker. Det är bara bonus. Den där som KAN vara avgörande, fast det vet ni inte förrän Vic och jag bestämt vem som vinner. 😉

 10. Pingback: När fan blir gammal blir han bara äldre |

 11. Och jag som just sökte efter fler bloggar att lägga på läslistan. Fiffigt! 🙂
  Jo alltså det finns en enkel anledning till att jag skulle behöva ett armband, och det är att jag bor rätt nära Nordpolen, alltid fryser och behöver ALLT som kan vara en gnutta värmande.
  Och ja, man kan säkert diskutera huruvida metall och pärlor är värmande, men jag kan garantera att det är mer värmande än SNÖ.
  Dessutom, när man lever där det är snö typ 7 månader om året, så är det lätt att gå vilse i en snödriva och då är det skitbra om man kan sticka upp handen ur snön och så ser någon de färgglada pärlorna och så blir man liksom räddad. Utan armband dör jag alltså i en snödriva, och då förlorar du en läsare. Är du beredd att ta det ansvaret?? 😛

 12. Inte behövde hon skrämma oss, dom ÄR fina! Och dom ser ut att passa henne perfekt.
  Däremot kan jag nog inte vara med i tävlingen, jag har nämligen problem med metaller (annat än guld…) och jag ser att du använder metallpärlor och jag misstänker att du även har ett metallås. Jag håller på att testa olika lösningar, men du kan ju inte göra några testarmband först!
  Problemet är förresten ömsesidigt. Min hud gillar inte metaller, först blir den missfärgad, sedan får den utslag som kan övergå till sår. Metallen gillar inte min hud, den blir matt, sedan svart och sedan förstörs ytan och man kan se vad som finns under metallegeringen. (Järn verkar inte förstöras, men det luktar väldigt mycket järn när det ligger mot min hud…) Eftersom jag gillar smycket och inte har obegränsat med pengar till guldsmycken, så gör jag en del armband själv i modellen ”pärlor på en gummitråd”… nu har jag hittat ett annat mönster som jag ska testa, men jag ”ska bara” först.
  Jag har en blogg, men den ligger i dvala. Någon gång om året så går jag in och skriver något typ ”Nu är det vinter och snö” eller ”Nu är det sommar och grönt”, sedan inser jag att jag måste hitta den där inspirationen först innan jag kan väcka bloggen till liv.
  Inspirationen tror jag ligger i högen i hörnet, men det är så mycket saker i vägen som jag måste ta hand om först, så jag vet inte när jag kommer fram dit. Om bloggen vaknar så kan jag börjar göra reklam för den igen.
  Om jag får komma med ett förslag så instämmer jag med PJAK/Anna, jag tror att Mona skulle uppskatta ett armband, men det kanske du redan har tänkt alldeles själv.

  • Men vad besvärligt du har det! Och gör det… för det GÅR inte att göra de där armbanden med gummiband, och även om jag använde fiskelina så skulle jag – som du insett – vara tvungen att använda metallås. :S

   Högen i hörnet? Vilken AV högarna i vilket AV hörnen? *ser mig förvirrad omkring* Jag fick lite prestationsångest när jag insåg att jag just ställt till det så att jag måste skriva roliga inlägg tio dar i rad nu. Milda himmel så dum man kan vara ibland. *stön*

   • Vilket hörn? Tjaaa… hmmm. Du vet, hörnen här är så fulla av bokhyllor, säng, garnlådor… så jag har bara ett allmän-röra-hörn. Annars är högarna mitt i rummet! 🙂

    Du brukar vara bra på inlägg, men nu får vi se hur du jobbar under press… 😉 Kan väl vara bra för framtida CV om du nu ska sluta plugga redan till sommaren?

   • Haha, ja, och rent krasst är det så att den här bloggens existens är en kombination av Vics enträgna tjat och min insikt att jag inför jobbet behöver kunna klämma ur mig bra text på befallning och kort varsel. =)

 13. Oj! Undrar om jag varit här på bloggen innan?
  Tycker jag känner igen mig. 😉
  Men kan inte skryta med att jag kommer ihåg nått eller så.
  *harkel*

  Oj! Jag skulle ju smöra… 😉 eeehhh… Satans fina armband och örhängen 🙂
  Och jag gillar verkligen layouten på din blogg.
  Nu får jag ta och läsa den också 😀

 14. Många kommentarer har det blivit. Läste detta inlägg igår och skulle till att skriva min kommentar, men skulle jag bara … och sen glömde jag.
  Tänker skylla på åldern eller nåt.

  Nåja, jag tycker ju givetvis att jag vore en bra bärare av ett sånt snyggt armband. Jag tror också att det skulle öka mina chanser att få ett jobb… Har varit arbetssökande sen i December och det suger riktigt hårt! Med ett sånt armband på handleden skulle säkert de som gör intervjuerna bli helt bortkollrade och ge mig drömjobbet eftersom de inte märker hur nervös och smådesperat jag är efter att få ett jobb 😀

  • *fniss* Det var också en rackarns bra motivering!

   Man måste ju inte bara skriva här, man kan få ge sig på kommande inlägg också. Om det kommer några och jag inte får total skrivkramp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s